Virtual eTraining

Interaktiv träning i virtuella flygmiljöer för bl.a. Norwegian, SAS, TUI-fly & Airberlin.

HTML5
JavaScript
SCORM1

Virtual eTraining erbjuder ett virtuellt utbildningskoncept som kombinerar interaktiva 360° virtuella utbildningsmiljöer med traditionell e-learning. Produkten kan samverka med vanliga Learning Management System, eller användas fristående.

Uppdrag

För att förbättra, modernisera och spara pengar på utbildning av kabinpersonal beställde Norwegian Airlines en online-version av deras fysiska utbildning, samt en repetitionsutbildning baserad på en virtuell 360° miljö.

Tillvägagångssätt

Swace Digital teknisk partner utvecklade vi en 360° flygmiljö med tillhörande editeringsverktyg som gör det möjligt för kunden att på egen hand skapa efterfrågat kursmaterial. Verktyget har bl.a. stöd för att addera lager av interaktivitet i form av quiz, bilder, ljud och filmer.

Resultat

Resultatet blev en virtuell kurs baserad på en 360˚ “walk -around” i flygplanskabinen. Kabinpersonal kan fritt utforska den virtuella miljön i ett inlärningsläge eller ledas genom olika scenarier som visas i programvaran. Swace Digital stod för utvecklingen av denna produktion som idag används av samtlig kabinpersonal på Norwegian Airlines.

Teknikval

HTML5
JavaScript
SCORM1

Se fler case