Plick

Sveriges bästa marknadsplats för att köpa och sälja secondhand kläder, skor och accessoarer.

Android
BackboneJS
iOS
PostgreSQL
Ruby on Rails

Plick gör att du slipper lägga flera timmar på att leta bland högt och lågt på etablerade köp- och säljsajter, så som Blocket och Tradera. Att öppna Plick ska vara som att kliva in i din egna helt personliga vintagebutik.

Uppdrag

Plick grundades som ett dotterbolag till Swace 2013. Swace uppdrag är att vidareutveckla, drifta & underhålla systemet (iOS, Android, Analytics & Back-end). Utöver det har Swace också ett det huvudsakliga ansvaret för tillväxt.

Tillvägagångssätt

Plattformen utgörs av en native iOS och native Android applikation samt en webbapplikation i beta. Dess back- end är utvecklad i Ruby och sitter som ett REST-API för en PostgreSQL- databas. MangoPay är integrerat för att hantera betalningar mellan köpare och säljare.

Resultat

Plick är en digital marknadsplats för person till person försäljning av second hand kläder, skor & accessoarer. Marknadsplatsen har omsatt kläder till ett värde på ca 10 miljoner kronor och applikationerna har ca 100 000 nedladdningar på den svenska marknaden.

Teknikval

Android
BackboneJS
iOS
PostgreSQL
Ruby on Rails

Vill du inleda ett samarbete?

För att skicka in din ansökan eller kontaktförfrågan behöver du godkänna vår integritetspolicy. Läs om vår integritetspolicy

Se mer case