Plick

Sveriges bästa marknadsplats för att köpa och sälja secondhand kläder, skor och accessoarer.

Android
AWS
BackboneJS
iOS
PostgreSQL
Ruby on Rails

Plick gör att du slipper lägga flera timmar på att leta bland högt och lågt på etablerade köp- och säljsajter, så som Blocket och Tradera. Att öppna Plick ska vara som att kliva in i din egna helt personliga vintagebutik.

Uppdrag

Plick grundades som ett dotterbolag till Swace 2013. Swace uppdrag är att vidareutveckla, drifta, skala & underhålla systemet (iOS, Android, Analytics & Back-end). Utöver det har Swace också ett det huvudsakliga ansvaret för tillväxt.

Tillvägagångssätt

Plattformen utgörs av en native iOS och native Android applikation samt en webbapplikation i beta. Dess primära back-end är utvecklad i Ruby och sitter som ett REST-API för en PostgreSQL- databas. Ytterligare backend-tjänster för att hantera web och chat är byggda i Node.js. Tjänsterna kommunicerar event-drivet genom RabbitMQ. Cache hanteras av Redis. MangoPay är integrerat för att hantera betalningar mellan köpare och säljare. Allting hostas som en samling mikrotjänster och databaser i molnet hos Amazon Web Services, AWS,  för vilka Swace Digital är en partner.

Resultat

Plick är en digital marknadsplats för person till person försäljning av second hand kläder, skor & accessoarer. Marknadsplatsen har omsatt kläder till ett värde på ca 10 miljoner kronor och applikationerna har ca 100 000 nedladdningar på den svenska marknaden.

Teknikval

Android
AWS
BackboneJS
iOS
PostgreSQL
Ruby on Rails

Se mer case