EstiMy

Jämför utropspris på din tavla från ledande auktionshus.

NodeJS
React Native
ReactJS

Estimy förenklar för konstägare att sälja på auktion. Med appen kan du med 2-3 tryck i mobilen få utroppris på din tavla från flera olika auktionshus och därmed säkerställa att du säljer till rätt pris med en anonym upphandling.

Uppdrag

Under sina åtta år i auktionsbranschen har Henrik Mäkinen sammanfört ägare till potentiellt värdefulla objekt med auktionshus i såväl Stockholm som London. Han såg ett behov av att minska avstånden mellan säljare och auktionshus, och idén till Estimy var därmed född. Med Estimy länkas konstinnehavare och potentiella säljare samman med auktionshus.Tillsammans med vårt UX- och designteam på Swace Digital tog vi fram en första prototyp baserat på Henriks tankar och idéer.

Tillvägagångssätt

Prototypen utvecklades för Android och iOS med ramverket React Native, samt ett webb gränssnitt i React. I den första versionen kan man från appen ladda upp ett foto på det objekt man vill få värderat och skicka in den till olika auktionshus. Objekten dyker då upp i ett administrationsgränssnitt hos de olika auktionshusen som i sin tur värderar objekten och skickar tillbaka dem till de potentiella säljarna.

Appen lanserades i oktober och finns att ladda ner på AppStore och Google Play.

Vi använde oss av dessa tekniker

NodeJS
React Native
ReactJS

Se mer case