Breakit

Nyhetssidan om det nya näringslivet.

AWS
Laravel
MySQL
NextJS
React Native
Redis

Breakit är en snabbväxande nyhetskanal för dig som vill följa det senaste inom näringslivet.

Uppdrag

Breakit grundades 2015 för att fylla hålrummet kring rapportering om de stora förändringarna som näringslivet står inför och digitalisering som det skulle innebära. Uppdraget för Swace är att ansvara för utvecklingen och förvaltning av hela den tekniska delen av lösningen och har under tiden nylanserat webbtidningsdelen av den.

Tillvägagångssätt

Lösningen är uppbyggd med React och NextJS samt Typescript som frontend och ett REST-API skapat med Laravel som backend. Databsen som används är MySQL och Redis används som cache. Allting hostas på AWS med integrering mot GitHub och CI/CD via codepipeline. Lösningen är fördelad på själva webbtidningen breakit.se , ett CMS för redaktionen och ett verktyg för att hantera sponsrade inlägg med tillhörande statistik. Det finns även en app skriven i React Native som wrappar hemsidan och erbjuder separat inloggning.

Resultat

Breakit är Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet. Fokus är på entreprenörskap, innovation och digitalisering där det bedrivs en rapp och skarp journalistik. Med en omsättning på 37 miljoner kr år 2021 och ca 250 000 unika webbläsarbesök i veckan är de navet i sin del av marknaden. Resultatet ser du här.

Vi använde oss av dessa tekniker

AWS
Laravel
MySQL
NextJS
React Native
Redis

Se mer case