Philip tänker på Gatsby projekt och funderar på kodunderhåll

Hej Philip! Du jobbar som utvecklare på Swace Digital i Uppsala, här kommer fyra snabba frågor!

Vad gillar du mest med att utveckla?
Jag tycker att det är kul att vara kreativ och få vara med och skapa häftiga saker från grunden. Det är roligt att bygga snygga och funktionella applikationer och att bygga lösningar som sticker ut utöver det vanliga och imponerar både kunder och användare. Det är extra kul att jobba med kunder som vill ha en lösning som är lite utanför boxen, som vill använda aktuell teknik och ligga i framkant. När de kommer till de kunderna får man ofta lite mer spelrum att vara kreativ och testa nytt vilket både är roligt och utvecklande.

 

Vad är ditt bästa programmeringstips?
Lägg mer tid på att städa och hålla efter koden, det tjänar man på i längden. Om man skriver vettig kod från början kommer man kunna återanvända den längre fram. Även om det tar lite extra tid bör man se till att hålla efter sin kod och finns det förbättringar att göra borde man implementera dem.

 

Vad har du byggt i veckan?
Den här veckan har jag bland annat suttit i ett nytt projekt och satt upp all struktur som har med CMS att göra och sett till så att kunden kan lägga upp nytt innehåll på ett enkelt sätt. Jag har också lagt sista handen på en ny design för en annan kund, då har jag främst jobbat med att lägga in animationer och med att se till att sidan fungerar som vi tänkt på alla olika devices.

 

Vilken techtrend som är på tapeten gillar du lite extra just nu?
Just nu sitter vi mycket med Gatsby, i kombination med Netlify, vilket är smidigt både i utvecklingsfasen och senare. Sidorna blir effektiva och snygga, dessutom får Gatsby projekten sjukt bra pagespeed.