“..flera av de som testat sina vingar på annat håll kommer tillbaka efter ett tag”

Amanda har jobbat som utvecklare på Swace i snart fem år och berättar om resan hon gjort hos oss – från student till erfaren utvecklare.

Amanda, kan du berätta om din resa på Swace?

Anledningen till att jag kom i kontakt med Swace var faktiskt genom tips från en kompis. Då läste jag fjärde året på teknisk fysik och ville gärna sommarjobba med någonting inom IT. Jag fick kontakt med Sophie här på Swace och blev erbjuden sommarjobb och extrajobb under terminerna, och när jag sedan tog examen kändes det självklart att fortsätta på heltid. Sedan dess har jag fått sitta med både front-end och back-end i olika webbar och webbappar. Det passar mig bra att jobba brett och inte behöva rikta in mig på ett specifikt område. 

Jag har trivts jättebra på Swace sedan jag började här. Jag vet vad jag behöver på en arbetsplats och jag har alltid kunnat få det här. Jag mår som bäst när jag kan vara mig själv och inte behöver låtsas vara på ett humör som jag inte är på. Det är helt okej på Swace, för jag tror att de flesta här känner lika dant. Det finns alltid en känsla av att vi gör allting tillsammans, och av den anledningen kan man enklare ta sig igenom perioder där det är mer att göra. 

I höstas tog jag tjänstledigt från Swace för att jobba i Berlin. Min man är tysk och jag har alltid velat lära mig tyska, så det kändes helt rätt för oss båda. Jag blev faktiskt erbjuden att jobba kvar på Swace på distans, men i och med pandemin har jag känt mig trött på allt distansarbete. När jag hade varit i Berlin ett tag kände jag dock att jag saknade kollegorna på Swace och den prestigelöshet och vänlighet som finns här. Dessutom gillar jag sättet vi jobbar på – att få jobba in-house och ha sin tillhörighet och sitt team internt på Swace. Så jag kom tillbaka till Swace lite tidigare än planerat. 

 

Vad skulle du säga till en person som överväger att söka till Swace? 

Kom hit och lär känna oss. Kom på besök. Många bolag skyltar med prestigelöshet och avslappnad arbetsplatskultur, så det blir mest tomma ord att sälja in det så. Då är det bättre att komma hit och hälsa på för att se om just vår arbetsplatskultur är något för dig. Om du vill ha en arbetsplats där du genuint mår bra, då kan det vara värt att söka sig hit. Det är ett gott betyg att flera av de som testat sina vingar på annat håll kommer tillbaka efter ett tag. En låg personalomsättning är ett bra betyg, tycker jag.